گرین وال - دیوار سبز
نمایش یک نتیجه
گرین وال یا دیوارسبز از جدید ترین متریال های تزئینی و کاربردی بوده که به طور کلی در طراحی و پوشش دیوار های داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع دیوارپوش در انواع و طرح های متفاوت موجود بوده و متشکل از پوشش گل و گیاهانی چون شمشاد، گیاه پتوس، برگ درخت پرتغال و شبدر می باشد که در کنار سبک جذاب خود، با ایجاد جلوه ای زیبا و فضایی سبز، حس دلنشین و با طراوتی از طبیعت را به بیننده القا می کند.
گرین وال ها تنها در پوشش دیوار و به صورت عمودی مورد استفاده قرار می گیرند و در اماکن متعددی چون روف گاردن، لابی، تالار ها، زیبا سازی اماکن تجاری، تفریحی و … به کار گرفته می شوند. در ادامه این مطلب به انواع گرین وال و ویژگی های مختلف آن خواهیم پرداخت.
انواع گرین وال از نظر جنس و ساختار
به طور کلی دیوار سبز دارای تنوع بالایی بوده و بر اساس ملاک هایی چون روش اجرا، نوع گیاه، سیستم آبیاری و جنس گرین وال ( طبیعی – مصنوعی ) به دسته بندی های گسترده ای تقسیم می شود. این محصولات در قالب پنل هایی خاص و یا به صورت تایلی، در ابعاد متفاوت تولید و عرضه می شوند.
گرین وال طبیعی
گرین وال طبیعی متشکل از گل و برگ های زنده و طبیعی بوده که حس طراوت و شادابی را به بهترین شکل ممکن برای فضا ایجاد می کند. اما این ویژگی مثبت، مشکلاتی نیز به همراه خود خواهد داشت؛ چرا که این نوع دیوارپوش دارای پوشش گیاهی زنده می باشد و این موضوع باعث شده تا در وهله اول اجرای این محصول از قیمت بسیار بالایی برخوردار باشد.
به عنوان مثال اجرای یک گرین وال طبیعی با طراحی معمولی، حدود 5 الی 6 میلیون تومان به ازای هر متر مربع هزینه بردار خواهد بود. لازم به ذکر است که دیوارهای سبز طبیعی نیاز به نگهداری و مراقبت مداومی چون آبیاری قطره ای، تابش نور آفتاب، سم پاشی و هرس کردن دارند که دربرگیرنده هزینه های زیادی نیز می شود.
گرین وال مصنوعی
دیوار سبز مصنوعی از گل و گیاهانی ساخته شده از الیاف مصنوعی مانند پلی اتن، در طرح هایی خاص و متفاوت تولید می شود. هرچند که در ساخت این دیوارپوش از گیاهان غیر طبیعی استفاده می شود، اما با این حال وجود انواع گل های زینتی و گیاهان مصنوعی با رنگ بندی های متمایز و زیبا، باعث شده تا این محصول برای ایجاد فضایی سبز و دلنشین به کار گرفته شود و با جلوه نسبتا طبیعی خود، حسی با طراوت و شاداب برای فضا به ارمغان بیاورد.
مزایای گرین وال مصنوعی
- هزینه بسیار کمتر نسبت به گرین وال طبیعی
- نصب سریع و آسان بر روی انواع سطوح
- عدم نیاز به آبیاری و تابش مستقیم نور خورشید
- عدم نیاز به سم پاشی و هرس کردن گیاهان
- عدم وجود آفات و حشرات
- شست و شوی آسان
- دارای طرح و رنگ های متنوع
انواع گرین وال مصنوعی
گرین وال های مصنوعی به دو صورت با مواد بازیافتی و مواد نو تولید می شوند. دیوار های سبز ساخته شده با مواد بازیافتی از قیمت پایین تری نسبت به دیوارپوش های تولید شده با مواد نو دارند. استفاده از مواد نو در ساخت گرین وال مصنوعی باعث افزایش کیفیت، شفافیت و رنگ پذیری کار می شود. به طور کلی گرین وال های ساخته شده از مواد بازیافتی، سطح پایین تری نسبت به مواد نو از لحاظ تولیدی دارند.
محصولات تولیدی به دو دسته ( UV دار – بدون UV ) تقسیم می شوند. گرین وال های مصنوعی UV دار برای کاربری در فضا های باز مناسب می باشند و در برابر نور مستقیم آفتاب مقاوم هستند. این مدل دیوار پوش از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده و در طول زمان دچار هیچگونه تغییر نخواهند شد.
نوع بدون UV این محصولات از قیمت پایین تری نسبت به مدل UV دار برخوردار بوده و برای کاربری در دکوراسیون های داخلی و سر بسته مناسب می باشد. لازم به ذکر است که گرین وال هایی که فاقد قابلیت UV می باشند، در برابر نور آفتاب مقاومت مناسبی ندارند و در صورت استفاده از این مدل در فضایی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد، باعث تخریب بافتی و ساختار محصول طی چند ماه می شود.
کاربرد گرین وال مصنوعی
- دیوار دکوراسیون خانه، تراس و روف گاردن
- دیوار لابی ساختمان، هتل ها، ادارات
- طراحی فضای سبز ویلا و باغ تالار ها
- دکور دیوار اماکن تجاری، اداری و درمانی
- دیوار دور درب ورودی ساختمان و یا سالن های انتظار
- طراحی دیوار رستوران ها، کافی شاپ و …
کاربرد گرین وال در کنار آبنما سنگی
امروزه بسیاری از افراد برای زیبا سازی و افزودن طراوت و شادمانی به زندگی شهر نشینی خود، سعی در بهره گیری از عناصر طبیعی در طراحی بخش های مختلف ساختمان و ایجاد مکانی سرشار از نشاط و حس خوب دارند. به کار گیری المان های طبیعی مانند آب، سنگ، گیاهان، چوب و تلفیق آنها با سبک مدرن در تولید مصنوعات و طراحی های امروزی کاربرد گسترده ای پیدا کرده است.
آبنما سنگی از جمله مصنوعات سنگی بوده که با طرح های متنوع خود، فضایی زیبا و آرامش بخش از ترکیب دو عنصر طبیعی سنگ و آب پدید می آورد. استفاده از گرین وال در کنار آبنما سنگی به شکل بکگراند و یا به صورت قاب دور آبنما، جلوه و هارمونی خاصی ایجاد خواهد کرد. کنار هم قرار گرفتن فضای سبز و شرشر آب بر روی سطح سنگی آبنما با القای آرامش به افراد باعث تقویت روحیه، کاهش استرس و افزایش تمرکز آنها خواهد شد.
نحوه نصب و اجرای گرین وال مصنوعی
روش های متفاوتی برای اجرا و نصب گرین وال بر روی دیوار وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد و در نهایت بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهیم داد. همه پنل های گرین وال در چهار طرف خودشان دارای قلاب هایی به صورت نر و ماده ای هستند که به یکدیگر متصل می شوند. یکی از راه های نصب این دیوار پوش ها استفاده از پیج، رولپلاک و واشر به همراه بست کمربندی می باشد.
به کار گیری این روش زمان زیادی می برد و به دقت بالایی در هنگام نصب نیاز دارد؛ زیرا در غیر این صورت پس از نصب محصول به شیوه نادرست، پنل دچار موج شده و از جلوه دیوارپوش کاسته می شود. همچنین در صورت اجرای آن در فضای باز، در برابر عواملی چون وزش باد، از دیوار کنده و جدا خواهد شد.
یکی دیگر از راه های نصب این دیوارپوش مصنوعی، استفاده از چسب هایی چون چسب یک دو سه و چسب آکواریوم بوده که روش مناسبی نمی باشد، زیرا نه تنها زمان بیشتری برای نصب صرف می شود بلکه با گذشت زمان، چسب به کار گرفته شده توسط عواملی چون باد، باران، گرما و سرما فاسد خواهد شد.
و اما روش پیشنهادی ما برای اجرای گرین وال های مصنوعی بر روی دیوار، استفاده از تخته پی وی سی برای فضای باز و به کار گیری تخته ام دی اف و نئوپان برای فضا های بسته می باشد. در این روش ابتدا تخته هارا با استفاده از رول پلاک و پیج به دیوار نصب می کنیم. سپس با به کار گیری منگنه های بادی، پنل های گرین وال مصنوعی را به تخته های وصل شده به دیوار، چفت و متصل خواهیم کرد.
در این روش زمان کمتری نسبت به سایر شیوه های نصب صرف خواهد شد و علاوه بر آن کار اجرا شده از کیفیت بسیار بالا تری برخوردار خواهد بود. زیرا پنل ها موج دار نخواهند شد و در شرایط متفاوت کنده و جدا نمی شوند.