سنگ گرانیت
سنگ گرانیت یکی از انواع پرکاربرد سنگ در ساختمان است که در کف، دیوار، پله کاربرد دارد. این سنگ زیبا قبلا به عنوان نما کاربرد داشته است که در سالهای اخیر با پی بردن به معایب آن دیگر به عنوان سنگ نما ساختمان از آن استفاده نمیشود. در توضیحات پایین صفحه میتوانید بیشتر در باره این سنگ بدانید.
مشاهده همه 23 نتیجه
سنگ دیوریت
آنچه درباره سنگ گرانیت خواهید خواند:
یکی از گونه های سنگ آذرین درونی، سنگ گرانیت (بر خلاف سنگ های آذرین بیرونی مانند لاشه سنگ) بوده که به سنگ خارا نیز مشهور می باشد. این نوع سنگ دارای بافتی با دانه های متوسط تا درشت بوده و با وجود این که کانی های موجود در آن متفاوت است؛ به رنگ های گوناگونی از صورتی تا خاکستری پررنگ و حتی سیاه یافت می شود.
لازم است بدانید گرانیت جزو سنگین ترین سنگها به شمار می رود و دارای استحکام و مقاومت زیادی می باشد. با این وجود، این سنگ نه تنها می تواند در مقاوم سازی ساختمان نقش مهمی ایفا کند بلکه به دلیل تنوع رنگ، به عنوان عنصری جهت زینت بخشیدن به بنا های مختلف نیز کاربرد دارد.
در گالری زیر میتوانید تصاویر سنگ گرانیت را در بخش های مختلف ساختمان از جمله نما و پله را مشاهده نمایید.
راهبرد صداقت در فروش
سنگ وزین در راستای راهبرد صداقت در فروش و ارائه بهترین مشاوره در جهت انتخاب درست، مزایا و معایب استفاده از انواع سنگ گرانیت را بدون هیچگونه جانبداری و با رعایت انصاف خدمتتان ارائه میدهد. طبیعیست هریک از مواد و مصالح ساختمانی به نوبه خود دارای نقاط ضعف و قوت میباشند که بسته به شرایط شما هر کدام از آنها میتواند گزینه مناسب تری برای شما باشد.
مزایای سنگ گرانیت
- استحکام و مقاومت سایشی و خمشی بالا
- مقاومت در برابر آب و مواد شیمیایی
- بدون هیچگونه ترک و شکستگی
- جذب آب و روغن پایین در اغلب گونه ها
- یکدست و زیبا با کمترین میزان بازی رنگ و رگه
- قیمت مناسب
استحکام و مقاومت بالا
همانطور که بیان شد سنگ های گرانیت و یا سنگ خارا از جمله محکم ترین و سخت ترین سنگها بوده و به همین دلیل به عنوان مصالح ساختمانی به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. لازم است بدانید این نوع سنگ سمبل سختی و مقاومت بوده و به راحتی خش بر نمی دارد. با این وجود می توان از آن در مکان های پر رفت و آمد استفاده کرد. همچنین در برابر حرارت، مقاومت بالایی دارد.
مقاومت در برابر آب و مواد شیمیایی
همچنین گرانیت در برابر نفوذ آب مقاوم بوده و در اثر ضربه به راحتی آسیب نمی بینند؛ که با تمام این موارد می توان گفت شرایط محیط های صنعتی را به خوبی تحمل می کند. مقاومت در برابر خوردگی از دیگر مزیت های سنگ های گرانیت است به طوری که اگر بر روی آن مواد شیمیایی ریخته شود دچار آسیب نمی شود.
زیبایی و سطح یکدست
این سنگهای زیبا بر خلاف تراورتن، دارای سطح با طرح کاملا یکدست هستند. همچنین تنوع رنگ و طرح نسبتا خوبی دارند که دست شما را برای انتخاب باز نگه میدارند.
معایب سنگ های گرانیت
سنگ گرانیت در کنار مزایای و ویژگی های منحصربفرد دارای نقاط ضعف نیز میباشد که در زیر به آن اشاره کردیم.
۱/ وزن بالا
گرانیت نسبت به سنگ های دیگر حدودا ۱۰ درصد وزن بیشتری دارد که حمل و نقل آن را کمی دشوار تر میکند و علاوه بر آن وزن کلی بنا را بالا میبرد (که البته با توجه به شرایط میتوان از آن چشم پوشی کرد).
۲/ کیفیت برش متوسط
اکثر گرانیت های تولیدی در ایران دارای ضخامت های با چند میلیمتر تلوراس نسبت به هم هستند. همچنین برش های ابعاد تایل نیز کاملا گونیا نیستند. شایان ذکر است که برخی کارخانه ها این مشکلات را ندارد و طبیعتا سنگ را با قیمت حداقل ۳۰ درصد بالاتر عرضه میکنند.
رنگ های سنگ گرانیت
غالب گرانیت های ایران را از نظر رنگ و طرح ظاهری می توان به چهار دسته گرانیت های سبز، گرانیت مشکی، گرانیت قرمز و گرانیت های طوسی تقسیم کرد. حال هرکدام از این انواع ها میتواند از معادن مختلف در کاراکتر های رنگی متنوع با فراوری های گوناگون باشد که در بخش های زیر به تفکیک رنگ بررسی میکنیم.
گرانیت های مشکی
سنگ های گرانیت مشکی در ایران در معادن نطنز، تویسرکان، سیمین و الموت میباشد. از نظر کیفی این گرانیت ها تقریبا در یک سطح هستند اما از نظر ظاهر و یکدست بودن و تیره بودن گرانیت تویسرکان در رتبه اول قرار دارد که عموما برای سنگ مزار استفاده میشود که با گرانیت های خارجی رقابت میکند و تقریبا در یک سطح قیمت هستند. گرانیت مشکی نطنز نیز در سورت ها و پرداخت های متنوع هستند که از جمله بهترین آن ها گرانیت سوران میباشد.
گرانیت های طوسی
سنگهای گرانیت طوسی (گل پنبه ای) میتواند از انواع گرانیت نطنز، گرانیت نهبندان، گرانیت مروارید مشهد، گرانیت زاهدان، گرانیت خرمدره و بروجرد باشند. در این میان گرانیت خرمدره و نهبندان میتواند از نظر رنگ نسبت به باقی گرانیت ها متمایز باشد. این نوع گرانیت ها پایین ترین و ارزان ترین قیمت را نسبت به سایر رنگ های دیگر دارند.
گرانیت های سبز
به جرات میتوان گرانیت های سبز را از زیباترین انواع گرانیت های ایران دانست. تنوع بالای طرح و رنگ این گرانیت ها که غالبا از معادن بیرجند هستند، و همچنین تنوع بالای پرداخت های سطحی، این نوع از گرانیت ها را متمایز کرده است. در گالری زیر برخی از این گرانیت ها را در قالب سنگ اسلب مشاهده میکنید. سنگ های گرانیت سبز در رده گران ترین سنگ های گرانیت داخلی از نظر قیمت هستند.
گرانیت قرمز
گرانیت قرمز در ایران متعلق به معدن گرانیت یزد است که مانند گرانیت های دیگر دارای کاراکتر دانه ای (دون دون) میباشد که رنگ قرمز آن در بیشتر سورت ها به سمت جگری و زرشکی میرود.
کاربرد گرانیت
سنگ خارا به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که دارد، امکان استفاده از آن در هر قسمتی از ساختمان، در فضای داخلی و هم در فضای بیرونی ساختمان میسر است.
با این حال از جمله مهمترین کاربردهای این نوع سنگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پله ها
- سنگ فرش پیاده رو (عموما به صورت سنگ کوبیک)
- کف پوش
- دیوار پوش
- محوطه سازی
- نمای ساختمان
- سنگ مزار یا سنگ قبر
- دور سینک روشویی
- سنگ آسانسور
- پیشخوان آشپزخانه
- رویه سنگی میز جلو مبلی
- آبنما
- جدول سنگی
معادن گرانیت در ایران
به طور کلی میتوان گفت که کشور ایران کشوری ثروتمند از لحاظ معادن سنگ بوده زیرا در این کشور انواع سنگ را می توان در معادن در شهرهای مختلف مشاهده کرد. گرانیت که یکی از سنگ های قیمتی است در شهرهایی چون همدان، مشهد، نطنز، گیلان، نهبندان، یزد، زنجان، خرمدره، طوس و غیر یافت شده که لازم است بدانید طرح و رنگ سنگ های گرانیت در هر منطقه با یکدیگر متفاوت است و این امر بزرگترین مزیت برای کشور ایران به شمار می رود که موجب شده است ایران از واردات سنگ های گرانیت بی نیاز باشد و پتانسیل صادرات سنگ گرانیت را داشته باشد.
کدام گرانیت را بخریم؟
به طور طبیعی شاخصه اصلی برای انتخاب نوع سنگ گرانیت را میتوان در درجه اول رنگ و ظاهر آن دانست. پس از این می توان ویژگی های فیزیکی مانند مقاومت خمشی و سایشی و همچنین نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت و روغن دانست. پس از آن بحث قیمت گرانیت نیز اهمیت ویژه ای دارد تا جایی که بین ارزانترین و گران ترین گرانیت در برخی موارد تا ۱۰ برابر تفاوت قیمت وجود دارد.
انتخاب گرانیت بر اساس رنگ
وقتی صحبت از انتخاب گرانیت بر اساس رنگ باشد، بدین جهت در صورت تمایل به انتخاب گرانیت مشکی میتوان به ترتیب از مشکی ترین => تویسرکان – سیمین – نطنز را نام برد. گرانیت مشکی غالبا در فضاهای مسکونی و تجاری به عنوان یکی از مقاوم ترین و شیک ترین پوشش برای دیوار و کف و پله استفاده میشود. گرانیت های نارنجی (تایباد و پرتقالی نهبندان) و قرمز (گرانیت یزد) و سبز (گرانیت بیرجند) نیز در بین گرانیت های ایرانی موجود است که هرکدام از معادن خود استخراج میشوند.
گرانیت در انواع رنگ های دیگر مانند آبی، کرم و قهوه ای نیز به صورت وارداتی از کشور هایی جون برزیل و ایتالیا نیز موجود میباشد.
انتخاب بر اساس ویژگی های فیزیکی
در وهله بعد وقتی صحبت از ویژگی های فیزیکی و مقاومت در میان باشد، غالبا کاربری سنگ کاربری سخت میشود که میتواند در پارکینگ، رمپ، کف پوش فضای بیرونی، کف پوش فضای کارگاهی و کارخانه و محیط های سخت صنعتی باشد. محبوب ترین سنگ برای این امر به ترتیب سنگ های نهبندان – خرمدره – نطنز – زاهدان و مروارید مشهد میباشد. مروارید مشهد از ارزانترین انواع سنگ گرانیت است که دلیل آن را میتوان در نفوذپذیری و جذب آب بالا نسبت به سایر گرانیت ها دانست.
شناخت و مقایسه ی گرانیت ها
نحوه سفارش سنگ گرانیت
برآورد متراژ: متراژ دقیق یا حدودی پروژه را با مشورت سنگکار خود مشخص کنید.
انتخاب سنگ: سنگ مورد نظر خود را بر اساس رنگ، کیفیت و قیمت، با راهنمایی مشاوران سنگ وزین انتخاب نمایید.
ثبت سفارش و دریافت پیشفاکتور: پس از انتخاب سنگ، پیشفاکتور بر اساس درخواست شما ارسال میشود.
نهاییسازی سفارش و پرداخت: پس از تأیید پیشفاکتور، نحوه پرداخت و زمانبندی بارگیری تعیین میشود. برای تکمیل فرآیند و ارسال نهایی، پرداخت کامل فاکتور ضروری است.
قیمت سنگ گرانیت
سختی و مقاومت بسیار بالای سنگ گرانیت، در مراحل برش و تولید آن نیز تاثیر گذاشته و باعث افزایش هزینه برش و فرآوری آن نسبت به سنگ های آهکی شده است. بازه قیمت (سنگ وزین) هر متر مربع سنگ گرانیت از 240 تا 10 میلیون و 500 هزار تومان متغیر است (آخرین بروز رسانی فروردین 1403) که ارزانترین آن گرانیت مروارید مشهد و گرانترین آن گرانیت ولگا بلو می باشد.
بطور کلی گرانیت های داخلی دارای قیمت بسیار مناسب تر نسبت به گرانیت های خارجی هستند. و در این بین گرانیت های طوسی گل پنبه ای مانند گرانیت مروارید مشهد و یا گرانیت نطنز پایین ترین قیمت را دارند.