سنگ گرانیت، سنگی مقاوم و استثنایی با قیمت مناسب است که در همه انواع کاربری خیال شما را آسوده خواهد کرد و هیچ نگرانی از بابت شکستن و خورد شدن و فرسودگی وجود نخواهد داشت. اما باید در کنار این مزایای عالی، به دیگر خصیصه های این سنگ که گاها مشکل ساز خواهد بود، توجه داشت.
آنچه درباره مضرات و معایب سنگ گرانیت در این مقاله خواهید خواند:
[ez-toc[
سنگ گرانیت یکی از سنگ های پر کاربرد سالهای پیشین در کشور به لحاظ استفاده در ساختمان (نما – دیوار – کف(بیشتر به عنوان سنگ کوبیک برای محوطه های بیرونی نظیر پارک ها، پیاده رو ها، کف حیاط ویلاها) بوده است. در کنار مزایای این سنگ ها، به واسطه تجربه کاربری و تحقیقات به عمل آمده، به برخی مضرات این سنگ در برخی شرایط پی برده شده است. در این مقاله به صورت مختصر به معایب سنگ گرانیت میپردازیم.
فهرست مطالب
توصیه میشود از سنگ گرانیت در فضای های بیمارستانی، آزمایشگاهی که در آن پرتوهای اشعه ایکس و گاما وجود دارد استفاده نشود.
با قرار گرفتن گرانیت در محیط های دارای تشعشعات x و گاما، میدانهای مغناطیسی قوی و یا مواد شیمیایی قوی، این سنگ امواج رادیو اكتیو از خود ساتع نموده و در پریود زمانی خاص هر عنصر اشعه ساتع و باعث آلودگی های خاص و بیماری های سرطانی شده است. به نحوی كه از سال های 2004 به بعد در كشورهای اروپایی و امریكا استفاده از این گونه سنگ ها در محیط های بیمارستانی و آزمایشگاهی ممنوع می باشد .
گرانیت زاهدان تا حدی از این امر مستثنی میباشد. تا جایی که آیین نامه ساخت بیمارستان ها در ایران، تنها استفاده از این نوع سنگ گرانیت را مجاز میدانند.
در بررسی مزایا و معایب سنگ گرانیت حتما باید به چسبندگی این سنگ دقت شود. همچنین به دلیل ضریب تخلخل کم (عدم وجود سوراخ های ریز در ساختار سنگ) و پایین آمدن قدرت چسبندگی به دیوار نما، با گذشت زمان این سنگ ها در برخی موارد ناپایدار شده و از سیمان جدا شده و سقوط میکند. به همین جهت در دوره ای برای جلوگیری از این امر، گرانیت را به نما پیچ میکردند.
گرانیت از نظر وزنی سنگین است و بکار گیری آن در ساختمان باعث افزایش وزن ساختمان میشود. این امر بعلاوه دلیل قبل در برخی موارد باعث سقوط این نوع سنگ ها در نمای ساختمان میشود. پس از مشاهده این اتفاقات، شهرداری با صدور مصوبه ای استفاده از گرانیت در نما را ملزم به پیچ کردن آن به دیوار اعلام کرد.
سنگ گرانیت معادن داخلی غالبا در کاراکتر رنگی سیاه و سفید (دون دون) میباشد. این نوع گرانیت ظاهری تقریبا صنعتی دارد و نمیتوان به عنوان یک سنگ زیبا از آن بهره برد.
در این بین سنگ های یکدست مشکی و قرمز و انواع سبز رنگ (بیرجند) موجود است. اما نسبت به تنوع رنگی مرمریت ها، محدود تر هستند. اما در مورد سنگ های گرانیت خارجی این امر صادق نیست و تقریبا در تمامی رنگ ها گرانیت موجود است که به صورت اسلب و با قیمت چند برابری گرانیت داخلی به فروش میرسد.
همانطور که در مورد قبل اشاره شد، قیمت های سنگ گرانیت وارداتی به مراتب از گرانیت های داخلی گران تر هستند و این امر سبب شده که گرانیت های خارجی کالاهایی کاملا لوکس و فوق گران به حساب بیایند و درصد بسیار پایینی از تقاضا را به خود اختصاص دهند.
۱/ عدم چسبندگی مناسب
۲/ وزن بالای گرانیت
۳/ تنوع پایین رنگ در انواع داخلی
استفاده از سنگهای گرانیتی در فضاهای بسته ممکن است باعث تجمع گازهای پرتوزا شود که با تهویه هوای این محیطها میتوان از این اتفاق به آسانی جلوگیری کرد
البته همه نوع سنگ گرانیت تشعشعات ندارند و بسته به میزان عناصرش داره.
با سلام و وقت بخیر. کاملا درسته. سپاس
خیلی جالب و آموزنده. سپاس
سپاس از شما
با این وجود چرا قابلمهای گرانیتی تبلیغ میکنند.
درود و وقت بخیر. قابلمه های گرانیتی ممکن است دارای ساختار متفاوت باشند و از این مضرات به دور باشند.
خیلی ممنون از مطالب کاملتون
سپاس از توجه شما
با سلام من شنیدم سنگهای گرانیتی سرطان زا هستن،یه سوال:اگر داخل منزلی از سنگهای گرانیتی بکار رفته باشه از پخش شدن تشعشعات آن بدون خراب کردن سنگها چگونه میشه جلوگیری کرد
سلام. سنگ های گرانیتی برای منازل مشکلی ایجاد نمیکنند. در مراکز هسته ای و عکس برداری پزشکی نباید از این سنگ اشتفاده شود.