پنل اکسید منیزیوم

پنل اکسید منیزیوم ( Magnesium Oxide Panels ) محصولی است که به صورت پیش ساخته در فضای داخلی و بخش های متفاوت ساختمان نظیر کفپوش، دیوار و سقف مورد استفاده قرار می گیرد. این پنل ها از ترکیب موادی چون کلرید منیزیوم، اکسید منیزیوم و سیمان پرتلند، در قالب تخته هایی با ابعاد و ضخامت های مختلف تولید می شوند.

این محصول فاقد مواد شیمیایی و سمی چون فرمالدهید، آمونیاک و سیلیس بوده و به همین دلیل با محیط زیست کاملا سازگار می باشد و هیچ نوع آلودگی در محیط و خاک ایجاد نمی کند. تخته های اکسید منیزیوم جزئی از صنعت سبز محسوب می شوند و به جهت سازگار بودن با محیط زیست، امروزه به عنوان جایگزینی محبوب برای مصالح ساختمانی سنتی چون سیمان، گچ و … شناخته می شوند.

انواع پنل اکسید منیزیوم

پنل های اکسید منیزیوم اکثرا در رنگ های سفید و خاکستری فرآوری شده و با توجه به محل کاربری اغلب در ابعاد (240 در 120 سانتی متر) و ضخامت ( 3 تا 20 میلی متر ) و مدل های متفاوتی تولید می شوند. سطح رویی آنها صاف بوده و بافت سطح پشتی آن به دو دسته سمباده دار و بدون سمباده تقسیم می شود. این پنل ها متشکل از پنج لایه اصلی ( لایه رویی – لایه شبکه فایبر گلاس – لایه پر کننده – لایه دوم شبکه فایبر گلاس – لایه پر کننده سطح پشتی ) می باشد.

ویژگی های پنل اکسید منیزیوم

  • تماس کوتاه مدت این پنل ها با رطوبت، باعث تاب خوردگی و باد کردن آنها نمی شود. زیرا که این محصول در برابر آب مقاومت مناسبی داشته و پایداری ابعاد خود را حفظ می کند.
  • پنل های اکسید منیزیوم در برابر آتش و حرارت مقاومت بالایی دارند و عایق صوتی نیز می باشند.
  • در مقابل آلودگی هایی نظیر کپک و قارچ ها مقاوم بوده و دچار پوسیدگی نمی شود.
  • این محصول فاقد گرد و غبار و بخارات مواد آلی سرطان زا می باشد و به همین منظور برای افرادی که به مواد شیمیایی بسیار حساس می باشند، مضر نخواهد بود.
  • در برابر نفوذ حشراتی چون موریانه مقاوم است.
  • پنل اکسید منیزیوم از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار می باشد.
  • از دیگر ویژگی های مثبت این ورق ها می توان به وزن سبک آنها اشاره کرد.
  • همچنین مراحل نصب پنل اکسید منیزیوم آسان بوده و به سرعت انجام می شود.

همانطور که در بالا اشاره شد، ساختار پنل های اکسید منیزیوم فاقد مواد شیمیایی می باشد. به همین دلیل است که این محصول جزوی از صنعت سبز محسوب می شود و کاملا بازیافت پذیر می باشد.

کاربرد پنل اکسید منیزیوم

  1. کاربری به عنوان دیوار پوش
  2. پوشش سقف
  3. کف پوش
  4. روکش دیوار و پارتیشن
  5. پوششی برای سیستم های ضد حریق و آکوستیک
  6. احداث ساختمان های پیش ساخته

مراحل تولید و ساخت پنل اکسید منیزیوم

این نوع پنل از ترکیب مواد اولیه‌ای مانند اکسید منیزیوم، آب و افزودنی‌ و فرمولاسیون هایی برای افزایش مقاومت ساختار آن تولید می شود. ترکیب این مواد در قالب‌ های مخصوص قرار گرفته تا در ابعاد و ضخامت مورد نظر شکل بگیرند. سپس، لایه‌ هایی از الیاف مانند فایبرگلاس، برای افزایش استحکام و انعطاف پذیری پنل اضافه می‌شود. بعد از قرار گرفتن پنل ها تحت فشار و دمای بالا برای رسیدن به استقامت مورد نیاز، مراحل سمباده‌‌زنی و پرداخت سطح پنل ها انجام خواهد شد. در نهایت با بسته بندی پنل‌ های ساخته شده، آنها را برای ارسال به پروژه‌ های ساختمانی آماده می سازند.

نحوه نصب پنل اکسید منیزیوم

  1. آماده سازی سطح : صاف و آماده کردن سطح مورد نظر برای نصب پنل اکسید منیزیوم.
  2. زیرسازی : انجام زیر ساخت در صورتی که سطح اصلی مورد نظر، زیر ساخت مناسب نداشته باشد.
  3. برش پنل ها : اندازه گیری و برش پنل ها در ابعاد مورد نیاز.
  4. نصب پنل ها : اتصال پنل ها با بکارگیری پیچ و مهره و یا چسب های مخصوص.
  5. درزگیری : پوشاندن درز ها به کمک بتونه و درزگیر مناسب.
  6. پوشش بیرونی : پوشش سطح پنل با رنگ، کاشی، کاغذ دیواری و یا هر نوع پوشش مد نظر.

قیمت پنل اکسید منیزیوم

تعیین هزینه خرید پنل اکسید منیزیوم به عواملی چون ابعاد، ضخامت و کیفیت مواد استفاده شده در ساخت پنل بستگی دارد. قیمت پنل اکسید منیزیوم در مقایسه با قیمت سایر پنل های گچی و سیمانی، از نرخ بالاتری برخوردار می باشد. اما با در نظر گرفتن مزایا و ویژگی های مثبت فراوان این نوع پنل و طول عمر بالای آن، همچنان انتخابی مقرون به صرفه و اقتصادی در بین گزینه های مشابه خواهد بود.